EL GAMARÙS

L’Albert era un jove diferent, sovint sobtava la seva manera de fer i de pensar. En el poble tothom l’anomenava “El gamarús”. Ell s’havia acostumat que l’anomenessin amb aquest sobrenom. I la gent, mica en mica, anava oblidant el seu nom real.

El Gamarús vivia sol, els pares havien mort quan ell tenia 20 anys. A casa seva disposava d’un hort i unes corts on hi tenia bestiar. Collia força verdura i la venia als veïns; tenia bones gallines ponedores i una vaca que l’abastava de llet. Anava fent.

Un dia de primavera, mentre era casa seva, va ploure a semalades. El noi no recordava una pluja d’aquelles característiques, mai havia vist caure aquelles cortines d’aigua que feien feredat. Ràpidament, l’horror s’apoderà d’ell. La planta alta de la casa, on ell vivia, va començar a inundar-se i veloçment va començar a filtrar-se aigua cap a les corts. De seguida va pensar en els seus animals, va baixar i va obrir la porta de l’estança per a què els animals sortissin fora ja que no volia que morissin ofegats. Els va enviar, però a una situació pitjor: a fora l’aigua endimoniada estava acompanyada per grans llums enlluernadores i trons esgarrifosos. Els animals van fugir espantats qui sap on!

Pobre Albert, era més curt que una cua de conill. Va fer sortir els seus animals i es va ficar de peus a la galleda. Els va perdre tots.

Escrit el dimarts 8 de desembre de 2015


FRASES FETES CATALANES INTEGRADES EN EL CONTE:

Ficar-se de peus a la galleda: dir o fer alguna cosa completament fora de propòsit, del tot inoportuna.

Ésser més curt que una cua de conill: tenir poca intel·ligència, ésser molt curt.

Ploure a semalades: ploure molt fort, a bots i barrals.

 

Nota: aquest conte pertany a la col·lecció “DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU”

Aquesta entrada ha esta publicada en DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s