EL PATGE XIU-XIU

Com cada vint-i-sis de desembre, el patge Xiu-Xiu arribaria puntualment a la ciutat de Terrassa. Els nens i les nenes es preparaven per anar-lo a rebre. Aquest era l’enviat de Ses Majestats de l’Orient a la ciutat per a recollir les cartes dels nens i de les nenes.

Aquella tarda, el pare recordava la seva infantesa veient com la filla amb una alegria i emoció sense límits escrivia la carta per donar-la al patge Xiu-Xiu. Ella, mentre els avis, que havien anat a dinar amb ells, feien petar la xerrada amb la mare, hi afegia un dibuix dolç i lluminós. El pare, bocabadat, resseguia amb la mirada el ball del llapis dirigit magistralment per la filla. Per la nena, fer la carta va ser bufar i fer ampolles, tenia una facilitat innata.

Mica en mica, la filla s’anava emocionant més ja que faltava poca estona per anar a rebre el patge a l’estació del ferrocarril. Arribat el moment, els pares amb la filla hi anaren. Van arribar ràpidament ja que vivien molt a prop d’aquell lloc. Ja hi havien força famílies esperant: algunes al vestíbul de l’estació, altres fora conformant un carril des de l’estació al carruatge del Xiu-Xiu per on passaria recollint les primeres cartes matineres.

Anaven arribant persones i algunes sense mirar cara ni ulls volien estar a primera fila.

De sobte, es va sentir aquella melodia inconfusible, pròpia del patge que interpretava la seva comitiva amb trompetes, trombons, timbals i platerets. Havia arribat de l’orient en Hassim Jezzabel, el seu nom de pila. Els infants, però, el coneixien com a Xiu-Xiu ja que sempre els xiuxiuejava paraules a cau d’orella.

I aquella nena, acompanyada pel pare, es va poder atansar cap al patge i li va entregar la carta que havia fet amorosament. Aquella nit, li va costar dormir, l’emoció no la deixava.

Escrit el dilluns 28 de desembre de 2015

 


FRASES FETES CATALANES INTEGRADES EN EL CONTE:

* Fer petar la xerrada: conversar; enraonar una estona de coses de poca importància.

* Sense mirar cara ni ulls: sense cap mirament ni respecte, a tort i a través.

* Ésser bufar i fer ampolles: expressió per a indicar la facilitat amb què hom fa una cosa.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s