L’OU COM BALLA!

Se’n va assabentar pel diari. Feia molts anys que havia perdut l’esperança de tornar-ho a veure a la seva ciutat. Els records que tenia eren de la seva infantesa. El pare i la mare el portaven a veure com ballava. Cada any ho feia, però només durant uns dies, lliscant damunt del raig d’aigua fresca i cristal·lina. Però després, degut a la maleïda guerra, es va deixar de fer.

Va córrer a casa dels seus néts. Bé, córrer, córrer… és una manera de dir. Hi va anar el més de pressa que les seves cames i el cor li ho van permetre. Era gran, força gran. Aquella notícia l’havia enjovenit de cor, però. S’emportà els seus dos néts cap a la catedral. Els volia ensenyar allò que de petit l’havia fet quedar embadalit durant llargues estones.

L’itinerari era llarg, ell caminava amb el seu bastó. La mainada es va situar un a cada costat de l’avi. Després d’una llarga estona varen arribar a lloc. L’avi va suar tinta. Però la il·lusió que tenia per mostrar-los aquell petit espectacle feia dissimular el seu cansament.

A l’avi se li negaren els ulls quan va veure com ballava l’ou pessigollejat per l’aigua. Els infants, bocabadats, veient aquella espècia de màgica, aquell ball harmoniós de l’ou, s’ho miraren tot pel forat d’un ral.

Fou una experiència inoblidable pels tres.


FRASES FETES UTILITZADES:
* Negar-se els ulls: llagrimejar.
* Suar tinta: fer un gran esforç per aconseguir quelcom.
* Mirar-ho tot pel forat d’un ral: ésser molt interessat.

L’OU COM BALLA: per saber-ne més dom.cat/vu3

Conte escrit el diumenge 29 de maig de 2016

Aquesta entrada ha esta publicada en DEL TUÏTCONTE AL CONTE BREU. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s