EL CARGOL FREDOLIC (conte per a llegir en veu alta)

Vet aquí una vegada en un país on els ocells parlaven… vivia un petit cargol. Els altres animals del bosc com els conills, els ratolins boscans, les cuques de llum, els ocellets cantaires… l’anomenaven Fredolic ja que sempre tenia fred.

Un dia en Fredolic va decidir anar a la fira a comprar-se uns esclops però, és clar, com que caminava tant i tant a poc a poc, quan hi va arribar les paradetes de sabates ja estaven tancades. Quin remei, va haver de tornar enrere, cap al seu cau. Tenia tanta són i estava tan cansat que es va quedar adormit sota un matoll d’herba fresca i verda.

L’endemà en Fredolic va despertar-se amb molta energia. Havia somiat la manera de construir-se una caseta i portar-la sempre a sobre. D’aquesta manera quan estigués cansat es posaria a dormir dins del seu estatge i apa-li! En el cas que un dia plogués es podria aixoplugar a dins mateix de la caseta que portaria a sobre.

I heu de saber i creure i, creure i saber, que en un tres i no res, es va fer la seva caseta i se la va posar al damunt per sempre més. En Fredolic estava content i orgullós de la seva obra. Se la va carregar a sobre i va decidir anar a veure el forat per on surt el sol, però, aquesta aventura que és una mica llarga d’explicar potser algú us la contarà en una altra ocasió.

I CONTE CONTAT,

EL CONTE DEL CARGOL FREDOLIC

S’HA ACABAT!

Conte escrit el 15 de març de 2017, inspirat en el cargol que el Bernat ha portat avui a l’escola.

Per escoltar-lo clica AQUÍ

Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES PER A LLEGIR EN VEU ALTA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a EL CARGOL FREDOLIC (conte per a llegir en veu alta)

  1. Pau boneta toha ha dit:

    M’agradat molt😘😐😅😙🍒

    M'agrada

  2. Que bé que t’hagi agradat, Pau!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s